Concordia Design Wrocław is a modern center of creativity and business, in which there are coworking spaces, an event space, a great restaurant and the most beautiful roof terrace in the city with a view of the wonderful surroundings - Słodowa Island in Wrocław. The project was to renovate and extend a 19th century historic building, preserving the facade of the existing building and adding a contemporary extension to create a focal point for the adjacent park and a destination that will enhance the island visitor experience. Concordia Design Wrocław won ArchDaily Building of the Year 2021 Award - in OFFICES Category

City: Wrocław

Country: Poland

Architect: MVRDV

Category: Business centres

Year: 2019

Discover the collections used in this project

The Gap

Antonio Bullo designed this collection to be both compact and functional. Its wide range allows for optimal use of any bathroom space. The modern and stylish lines make it an intelligent choice.

Debba

A collection with a wide range of solutions that, combined with its sober yet current design, make it adaptable to every bathroom space.

Access

A collection aimed at groups with reduced mobility who seek ergonomic, versatile and sophisticated solutions for the bathroom space. Quality, functionality and design at the service of wellness, comfort and convenience for all needs.

L20

Simply contemporary, sustainable and smart. One of Roca's innovative faucets collections with Cold Start technology to improve energy saving.

Victoria

A traditional response to classic atmospheres. Elegant and functional curves in an extensive collection of pieces that combine simplicity and versatility, offering the convenience of well-tried solutions.

In-Wall

Systems that combine efficiency and technology to deliver the best performance.

Nexo

Two ostensibly conflicting objectives, converge in harmony in this collection: aesthetics and economy. Pieces wrought in several dimensions so that they adapt to all spaces. A contemporary and perfectly-proportioned design that blends subtely into all types of spaces.

Other projects

Open offices, sustainable technologies, automation solutions, recreational areas, gym… The Buenos Aires office is the perfect example of the new corporate culture, which brings the real thing, the spirit of the brand, to the working spaces of 21st century society. In its particular dialogue with the buildings in the Saavedra neighborhood, the modern project by MSGSSS Arquitectos selected the original shapes of Hall for the WCs and urinals in its bathroom spaces. As for faucets, the basin solutions of the L20 collection feature the Cold Start technology, while the showers in the gym were equipped with Instant timers, proof of the commitment to energy efficiency. Finally, the accessories and grab rails of the Access collection completed the ensemble providing maximum safety in the bathroom to people with reduced mobility. In a building that is a standard for sustainability, Roca’s technologies for saving water and energy provided efficient solutions for the bathroom and shower spaces that, thanks to our commitment to design, are also extremely functional and modern.

The original open space, designed in accordance with the Japanese methodology "ikigai", encourages us to place our passion in the center, giving meaning to our life, to create welcoming spaces filled with energy where natural materials, the use of light or the choice of furniture invite visitors to develop fully. Roca’s participation combined sustainable design and functionality by means of products like the self-closing Sprint faucets, the Meridian WC or the innovative W+W solution, which combines basin and WC reusing the water from the basin for the cistern flush. The practical Hotel’s accessories were also selected, as well as different technologies and layouts to make the most of the space, such as the In-Wall frame or the Minimal trap. In adapted restrooms, the solutions for people with reduced mobility included Victoria Pro faucets, the Luna tilting mirror or the Access collection. A space conceived for the community, for wellbeing and learning requires durable, sustainable and reliable technologies that go beyond design and address a commitment to the environment. The choice of innovative and efficient solutions, with the W+W WC and basin leading the way, sealed the commitment of the project to the responsible use of resources, while all other technologies and complements ensured space optimization and the durability of the products in a highly-transited project with intensive use.